Alle remmen los

De jaarlijkse Sint-Eduardus veldloop was weer een groot succes.  Alle leerlingen gaven het beste van zichzelf, supporterden voor de anderen en renden van start tot finish zoals échte Olympische atleten.

Maar eerst deden we een goede, uitgebreide opwarming.  We gooiden al onze spieren los, deden enkele opwarmingsoefeningen via dansen en stretchen, zodat iedereen klaar was voor de grote stormloop.

De laatste meters zijn de zwaarste.  In de rechte lijn naar de finish kon elke deelnemer rekenen op een luid applaus en hevige supporters.  Elke klas was aan het roepen, juichen, aanmoedigen zodat de lopers er nog een laatste spurt uit persten.

Bewegen maakt je gezond

Op Sint-Eduardus leer je over allerlei dingen.  Naast de verplichte leerstof uit het leerplan, vinden wij het ook enorm belangrijk dat elk kind de nodige beweging en ruimte krijgt.  Niet alleen tijdens de turnlessen, maar ook in ander buitenactiviteiten leggen wij de nadruk op een goede gezondheid en lichamelijke ontwikkeling.

Zo leren wij onze kinderen dat gezonde voeding en sporten belangrijke bouwstenen zijn voor een gezond lichaam.  De kinderen zelf vinden dit trouwens fantastisch.  Zo zitten zij niet altijd op de schoolbanken en zijn er genoeg momenten om hun energie kwijt te geraken.

Wij hopen en wensen uiteraard dat ook thuis alle kinderen de kans krijgen om verder te gaan met gezonde voeding en sport.  Geef daarom voldoende fruit en een gezond middagmaal mee naar school in plaats van snoep.